Ingezonden foto's van de Ami6 deel 4


Home

Oude foto's


Onderstaande foto's zijn gemonteerd door Sven Smets. Er zit copyright op de foto's.
Op de eerste foto is een '67 er Ami6 Break te zien in de Belgische kleur AC133 Gris Kandahar. Daaronder een rode Ami6 Berline met zijn vader op de voorgrond. De Ami op deze foto is lastig te dateren.

De volgende foto laat het gezin Erkelens zien met hun Ami6 Berline:


Onderstaande foto toont een Ami6 in de kleur Bleu Ardoise (AC 105) . Duidelijk zijn te zien de kenmerkende achterlichten, parkeerlichtjes boven de B-stijl en de spatlappen die een Nederlandse Ami6 onderscheidt van de Franse serie. Gezien het kenteken en de kleur is het een exemplaar uit het  modeljaar 1965. Het is een Ami6 Berline Grand Luxe. Op de prachtige ingescande dia zijn Mark Schuuring en zijn vader de Ami aan het wassen!  De dia is genomen in Spanje. Let ook op het typische impérial.


 

De volgende foto is van Hans Verlaan.  Hij heeft deze Ami6 Berline gehad in 1974/75.  De Ami is destijds weer doorverkocht voor €25 vanwege een "defecte frictie" . Bij de verkoop heeft Hans bedongen het interieur te mogen behouden.  Het kenteken is 53-39-ET, en het betreft een Ami6 Berline Grand Luxe.De Ami6 Break op de volgende vakantiefoto's is van de vader van Wilfred Odding geweest. De foto's zijn gemaakt in Drenthe en Zwitserland. Het betreft een 69'er Ami. Wilfred heeft inmiddels zichzelf ook getracteerd op een fraaie Ami6 Berline!

De volgende foto's heb ik ontvangen van John Smits.
Hij schrijft: " De break is van 1964 en heb er 2 jaar mee gereden, alle weken vanuit Hoorn naar Ermelo met 4 naar militaire dienst. Toen de rode Ami gekocht uit 1968. Hier heb ik 4 jaar in gereden en tijdens vakanties met aanhanger diverse landen bezocht en zelfs met 4 man erin de Gotthard beklommen, afgedaald naar Italië.